в-к Марица днес (Пловдив), 09.06.1999 г.

Гергьовден подкрепя Долев за кмет.
Движението ни ще подкрепя кандидатурите на силни личности в местните избори по цялата страна, заяви специално за “Марица днес” Любен Дилов-син, главен секретар на “Гергьовден”.
В Пловдив “техният човек” се нарича Александър Долев, сегашен райкмет на район “Южен”. Познавам много добре и отдавна качествата на Сашо Долев като специалист, но все още не зная дали ще се съгласи, уточни обаче Дилов-син.
Неговата визита под тепетата заедно със скандалния ревизор Емил Димитров и шефа на “Интернет общество” Вени Марковски предизвика бурен интерес. Хиляди бяха желаещите да чуят ексидеолога на “Хъшове”, който през цялото време се движеше обграден от камерите и микрофоните на представители на местните медии. Не съм очаквал такова стълпотворение от народ, призна Райчин Рачев, организатор на визитата. В залата на “Отворено общество” Дилов-син уважи представители на местния политически елит, но истинското шоу бе по-късно следобед, от 17.30 часа в сградата на Пловдивския университет. Там Емил Димитров разбуни духовете с тезата си за корупция във властта на всички нива, а препълнената аудитория бурно ръкопляскаше едва ли не след всяко изречение на г-н Дилов.…

Автор: Алекс Стоилов