Не бързайте с извода, че “Гергьовден” е наказателен отряд на Костов!

След шефа на радиото, гергьовденци посочиха следващата мишена - председателя на комисията по далекосъобщенията Веселин Стойков. Той е обвинен от младата партия на Любен Дилов - син за това, че лицензира Интернет. Иска се оставката му. Не започва ли движение “Гергьовден” да изпълнява екзекуторски функции на Костовото СДС, питат се по-мнителните. Не, разбира се, веднага ще подскочат феновете на Хъшове. Та нали точно Дилов-син и хората му толкова пострадаха от режима на Костов! И едните, и другите ще бъдат прави. Трудно е да обвиним в поръчкова дейност младите неустрашими разобличители на корупцията. Те с толкова жар преследват деформациите на капитализма, така убедително искат реформата да успее. Нямат и родилни петна като партия. Няма място за параноя тук!

И все пак нещо не наред със случая “Велев”. Гергьовденци разплетоха чорапа, а сега казват, че този проблем бил вътрешнопартиен на СДС. До вчера проблемът беше общонароден, става дума, все пак, за шеф на национална медия. Всички помним освен това, как една силна група в СДС беше против Велев още от самото начало. Ето сега начин да бъде отстранен, без синята върхушка да си цапа ръцете пряко.

Такива хипотези хвърлят лека сянка върху безкористната разобличителна дейност на “Гергьовден”. Хората тъкмо си казаха: ето кой ще разнищи корупцията и сега излиза, че партията на Дилов-син върши черната работа на Костов. Посочва злодеите, от които СДС тайно иска да се освободи, след което вдига рамене: “Ние нямаме нищо общо”. И на следващите избори се вижда, че срещу тези дребни услуги “Гергьовден” е изместило Евролевицата или БББ в парламента.

У по-мнителните избиратели може да заседне такова съмнение в мозъка. А те стават все по-повече в нервното време, в което живеем.

Има обаче един начин тези хора да бъдат успокоени. Съмненията им веднага ще изчезнат, ако “Гергьовден” продължи с разобличителната си дейност в посока към фирма “Булс” и Елена Костова.