From: Trifon Siderov (trifon@iname.com)
To: (isoc@isoc.bg)
Subject: Гневно писмо
Date: 10 Януари 1999 г. 23:43

Явно в България скоро няма да има демокрация.
Аз не се притеснявам, че у нас ще лицензират (най-сладката дума за държавния чиновник) доставчиците на Интернет. За мен това ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ да се случи в България. Моите опасения са, че все още има хора у нас който могат да си помислят за такова нещо. И да се опитват да го направят. Все още има хора, които смятат за свое задължение да мислят вместо мен и за да подобрят качеството на услугата "достъп до Интернет" да определят кой доставчик заслужава моето внимание. Защото аз съм достатъчно глупав за да не мога да направя сам своя избор и не дай си боже да взема да избера някой частен доставчик, а не държавния монополист. Защото когато в България все още няма и една едничка частна телевизия (било тя и лицензирана) и вместо да гледам любимите ми и "независими" Канал1 и Ефир2 аз предпочитам сам да избирам къде и какво да чета в Интернет, все още се намират хора, които смятат това за ненормално и решават да ми "помогнат" като ми посочат верния път. А може би утре ще се опитат да ми кажат коя книга мога да чета или кой вестник трябва да си купувам. Нещастници! Благодаря! Предпочитам САМ да направя своя избор.

И тъй като аз смятам, че е застрашена личната ми свобода за да може някой да си вземе 10-те процента, аз напълно подкрепям позицията на "Интернет Общество - България" по повод заповед РД 09-235/1998 г. на КПД подписана от някакъв си държавен чиновник и целяща контрола на държавната администрация върху Интернет. Долу ръцете от мрежата Г-н Чиновник.

За мен ще е удоволствие и за в бъдеще да подкрепя всички действия на "Интернет Общество - България" против въпросната Заповед.

Кърджали

Трифон Сидеров